Geographic Information System

GIS

GIS (Geographic Information System) permite culegerea, editarea ,vizualizarea, interogarea și analiza datelor geospațiale.

În termeni simpli, GIS afișează pe ecranul unui calculator o hartă digitală cu clădiri, străzi, rețea hidrografică, păduri, terenuri și alte date de interes, precum și informațiile asociate acestor obiecte. Analiza spațială in cadrul unui GIS permite o mai buna intelegere a datelor Dvs.

GIS este un instrument puternic care poate fi utilizat într-o paletă largă de domenii:

  • în proiectarea unui cartier rezidențial, de la planificarea rețelei de canalizare, a cablurilor electrice, la planificarea parcărilor subterane și amplasarea clădirilor;
  • în timpul unor inundații sau cutremure, GIS poate fi folosit pentru identificarea zonelor de adăpost, a traseelor de evacuare
  • în industria silvică permite elaborarea planurilor de tăiere a copacilor și de stabilire a zonelor de replantare, pentru a minimiza impactul asupra mediului.

De ce GIS?

  • Este un instrument de decizie cu randament ridicat;
  • Este o modalitate garantată de reducere a costurilor prin creșterea eficienței;
  • Permite stocarea și prelucrarea eficientă a informațiilor din teren;
  • Subliniază corelații mai puțin evidente dintre datele geospațiale.

Ce știm să facem

Consultanță în proiecte GIS

Folosim soluții ESRI (ArcGIS) sau OpenSource (QGIS) astfel încât să beneficiați la maxim de potențialul proiectului GIS pe care îl doriți implementat, fie că este vorba de exploatarea zonelor bogate în zăcăminte naturale, de planificarea traseelor unei firme de curierat sau de trasarea datelor demografice și geografice.

Extensii personalizate

Vă punem la dispoziție o gamă completă de instrumente adiţionale pentru construcţia grafică şi gestiunea obiectelor reţelelor, care vă permit realizarea de hărţi tematice, scheme, rapoarte, statistici, controale de coerenţă, modelarea datelor în scopul transferului pe alte medii, recuperarea datelor generate de diverse instrumente de măsură topografice, exportul informațiilor în diferite formate de schimb.

Module de prelucrare a datelor

Pentru modelarea datelor spațiale, Swiro oferă un modul care face posibilă introducerea și reactualizarea informațiilor în plan geografic, un sistem de gestiune a datelor textuale care poate fi adaptat pentru fiecare tip de aplicație și un modul pentru transpunerea în scheme ortogonale a datelor spațiale.